Хто замовляв бізнес-план і реально отримав інвестора? - Форум для изучающих английский язык
Вы вошли как Гость
Текущая дата: Пт, 05.12.2025, 08:16

• Страница 1 из 1
  • 1
Хто замовляв бізнес-план і реально отримав інвестора?
LevchenkoДата: Чт, 27.11.2025, 03:43 | Сообщение # 1
Intermediate-Plus
Статус: Offline
Народ, потрібна інфа з перших рук. Є ідея стартапу, є розуміння ринку, але немає красивої "обгортки" для інвестора. Хто замовляв розробку бізнес-плану в спеціалізованих фірмах? Чи реально з таким документом зайти до серйозних дядьків і отримати гроші? Чи вони відразу бачать, що писав не фаундер, і посилають лісом? Цікавить саме досвід: заплатив - отримав документ - показав інвестору - отримав чек (або відмову). Варто воно того чи краще самому в Excel колупатися?

misterbicipsДата: Чт, 27.11.2025, 03:43 | Сообщение # 2
Intermediate-Plus
Замовляв для агро-проекту, треба було 200к зелені на техніку. Скажу так: сам би я ту фінмодель рік писав. Інвестори люблять конкретику: NPV, IRR, точку беззбитковості, і щоб все це було обґрунтовано, а не зі стелі. Мені прописали шикарно, з графіками і сценаріями ризиків. Інвестор, звичайно, задавав питання, але документ став базою для розмови. Гроші дали, але не тільки через план, а тому що я зміг пояснити кожну цифру в ньому.

LevchenkoДата: Чт, 27.11.2025, 03:43 | Сообщение # 3
Intermediate-Plus
А де замовляв, якщо не секрет? І що входило в пакет? Бо я бачу пропозиції від "просто текст" до "супровід на переговорах". Мені важливо, щоб розрахунки були реальні, а не "намалюємо мільйон прибутку за місяць". І як перевірити компетентність виконавця? Боюся віддати гроші за шаблон з інтернету, де тільки назву фірми поміняли.

misterbicipsДата: Чт, 27.11.2025, 03:44 | Сообщение # 4
Intermediate-Plus
Щоб не нарватися на шаблон, шукай компанії з досвідом у твоїй ніші або універсалів з хорошим портфоліо. Я звертався на Na5ku, там cтворення та розробка бізнес-плану будь якого рівня складності https://na5ku.com.ua/uk/business-plan/ включає не тільки сухі цифри, а й маркетингове дослідження.
Це важливо, бо інвестор першим ділом питає: "А кому ви це продасте?". Мені зробили повний аналіз конкурентів і розрахували реальний обсяг ринку.
Плюс, там дають гарантію на доопрацювання. Коли мій інвестор попросив перерахувати модель при іншому курсі валют, мені це зробили безкоштовно за пару днів. Головне - не просто віддати і забути, а вникати в те, що вони пишуть, бо захищати проект тобі.

mrcarlprotonДата: Чт, 27.11.2025, 15:15 | Сообщение # 5
Beginner
дякую

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

frTread9957