|
Яку каву краще обрати?
|
|
| taras_gamper | Дата: Вс, 16.11.2025, 11:36 | Сообщение # 1 |
|
Pre-Elementary
Статус: Offline
| Шукаю собі каву на щодень для ручного заварювання, типу воронки або просто заливання в чашці. Зараз усе, що пробував, або кисле, або дає плоский смак без аромату. Хотілося б знайти таке зерно, щоб і запах був нормальний, і смак не розчаровував до дна чашки. Цікавить саме ваш реальний досвід, які бренди берете постійно і де замовляєте.
|
| |
|
|
| a_sov | Дата: Вс, 16.11.2025, 11:37 | Сообщение # 2 |
|
Intermediate
| Для таких методів заварювання я б дивився на каву з більш м’яким профілем, без фанатизму в кислоті. У мене краще всього зайшли середні обсмажки, коли в смаку є трохи солодкості і горіхових нот. Але ключова штука все одно в тому, наскільки свіжа партія. Я стараюся брати зерно максимум до пари тижнів від обсмажки і не тягнути одну пачку по три місяці. Як тільки закінчився аромат при відкритті пакета, можна вважати, що смак теж пішов.
|
| |
|
|
| kirilzhilenko80 | Дата: Вс, 16.11.2025, 11:37 | Сообщение # 3 |
|
Extra-Elementary
| Ще з власного досвіду скажу, що не варто гнатися за дуже модними описами на упаковці. Часто там напишуть десять різних смакових нот, а по факту відрізняється тільки рівень гіркоти. Я тестував кілька марок і зрозумів, що краще взяти одну, але стабільну, ніж кожен раз витрачати гроші на експерименти. Тепер завжди дивлюся, щоб пакування було з клапаном, а не просто запаяний пакет, тоді аромат довше тримається. І помел роблю трохи грубіший, ніж для турки, так кава виходить чистішою на смак.
|
| |
|
|
| menigorek | Дата: Вс, 16.11.2025, 11:38 | Сообщение # 4 |
|
Elementary
| У мене стабільний результат почався тоді, коли я перестав брати все підряд і переключився на одну основну марку. Для воронки і просто заливання в чашці добре показала себе кава Gemini, особливо їхні варіанти з середньою обсмажкою. Вони дають відносно м’який профіль, без агресивної кислотності, але при цьому напій не відчувається водянистим. Я беру ці зерна в магазині Маудау https://maudau.com.ua/category/kava/product_brand=gemini бо там є вибір по різних лінійках саме по цій каві, і зазвичай партії не встигають перетворитися на старий склад. Найчастіше готую на ручному фільтрі, аромат виходить стабільно приємний, з легким горіховим післясмаком, без сміття в чашці. Для мене це зараз базовий варіант на кожен день, і вже довго не було бажання повертатися до випадкових пакетів із супермаркету.
|
| |
|
|