|
Скільки пар вкладишів потрібно на день при активній лактації
|
|
| xtrance1991 | Дата: Пн, 10.11.2025, 23:15 | Сообщение # 1 |
Extra-Elementary
Статус: Offline
| У мене активна лактація і я не впевнена, скільки пар вкладишів потрібно використовувати щодня, щоб почуватися комфортно і впевнено. Чула, що це може залежати від інтенсивності виділення молока, але мені цікаво дізнатися приблизну кількість. Які орієнтири ви б порадили, враховуючи, що я багато кормлю і бувають моменти, коли капає молоко між годуваннями? Було б корисно розуміти, чи можна виходити з трьох-чотирьох пар на день чи треба більше.
|
| |
|
|
| vasya195 | Дата: Пн, 10.11.2025, 23:19 | Сообщение # 2 |
Intermediate
| В мене вже досить досвіду з лактацією, і я б сказала, що дійсно кількість вкладишів залежить від того, скільки виділяється молока між годуваннями, наскільки важко контролювати протікання, і чи є нічні напливи. З того, що я помічала, рекомендовано приблизно три пари на день для більшості матерів. Але це лише базова рекомендація, і якщо у вас виділення більш інтенсивне, то може бути потрібно п’ять чи більше пар на день. Тому варто мати запас і змінювати вкладиші, коли вони вже вологі або відчутно розпухли. Додатково раджу носити з собою запасний комплект на випадок, якщо доведеться змінити вдень або вночі.
|
| |
|
|
| xtrance1991 | Дата: Пн, 10.11.2025, 23:19 | Сообщение # 3 |
Extra-Elementary
| Дякую за відповідь, це дуже допомагає. Я трохи турбуюсь, що три пари можуть бути недостатні, тому що саме між годуваннями у мене буває значне підтікання, особливо вночі чи коли дитина не наївся добре. Мені здається, найзручно буде мати щонайменше чотири-п’ять пар на зміну для впевненості. Підкажіть, чи варто враховувати нічний період окремо – можливо вкладишів потрібно більше саме для сну, і чи нормально міняти їх під час ночі, чи можна лишати один на ніч? Мені здається, що залишати один – ризиковано, бо волога може накопичуватися і створювати дискомфорт або подразнення.
|
| |
|
|
| vasya195 | Дата: Пн, 10.11.2025, 23:20 | Сообщение # 4 |
Intermediate
| Абсолютно згодна, що нічний період варто враховувати окремо. Якщо між годуваннями уві сні буває підтікання, то залишати один вкладиш на всю ніч може бути некомфортно і навіть небезпечно для шкіри – волога та тривале носіння можуть привести до подразнення або навіть до інфекції.
Раджу мати окремо пару-дві вкладиші для нічного використання і змінювати їх після пробудження або коли відчуваєте, що вони вже вологі. Також можна купити лактаційні вкладиші в інтернет-магазині MAUDAU https://maudau.com.ua/category/laktatsiini-vkladyshi і тримати їх під рукою вдома чи у сумці на випадок, коли знадобиться змінити в дорозі чи на нічній зміні режиму. Так ви забезпечите себе запасом і комфортом.
|
| |
|
|