|
Як обрати хороших ендокринологів?
|
|
| menigorek | Дата: Вт, 21.10.2025, 10:10 | Сообщение # 1 |
|
Elementary
Статус: Offline
| Потрібен ендокринолог у Києві, маю підозру на гіпотиреоз, ТТГ підвищений, втома, мерзлякуватість. Хочу здати УЗД щитоподібної, антитіла, скоригувати дозу йоду чи левотироксину, але не хочу експериментувати сам. Порадьте лікаря з чітким планом дій, бажано прийом найближчими днями, район лівий берег теж ок.
|
| |
|
|
| a_sov | Дата: Вт, 21.10.2025, 10:12 | Сообщение # 2 |
|
Intermediate
| Мені допомогла лікарка на Позняках, спершу перевірила аналізи ТТГ, Т4вільний, антитіла до ТПО, направила на УЗД з еластографією. Пояснювала все коротко, дози призначала поступово, контроль через 6 тижнів. Плюс звертала увагу на дефіцит вітаміну D і феритин. Запис робив онлайн, черги помірні, результати приймала у месенджері. Оплата без сюрпризів, квитанції надсилають на пошту.
|
| |
|
|
| HzBoy | Дата: Вт, 21.10.2025, 10:12 | Сообщение # 3 |
Pre-Intermediate
| Якщо є підозра на гіпотиреоз, алгоритм простий, спершу підтвердити діагноз лабораторно, ТТГ, Т4вільний, антитіла до ТПО, далі УЗД, оцінити обсяг залози, вузли, кровотік. Якщо ТТГ високий, стартують з мінімальної дози левотироксину, перегляд через 6 8 тижнів, коригують за ціллю ТТГ. Йод без призначення не додавати. Перевірити феритин, В12, вітамін D, глюкозу, ліпіди. Звертай увагу на симптоми серцебиття, різку втрату або набір ваги, безсоння, це привід коригувати дозу. Якщо є вузли, бажано тонкоголкова біопсія за показами. Ліки зранку, натщесерце, інтервал до їжі 30 хвилин.
|
| |
|
|
| kirilzhilenko80 | Дата: Вт, 21.10.2025, 10:13 | Сообщение # 4 |
|
Extra-Elementary
| Я для себе обрав клініку Доброту, за простими критеріями. Дивився чи є на місці лабораторія і УЗД, щоб пройти все за один візит. Також профілі лікарів, досвід з вузловими змінами і автоімунним тиреоїдитом. Для швидкої перевірки складу лікарів глянь цей сайт https://dobrobut.com/ua/doctors/category-endocrinology обери локацію поруч з метро, перевір чи роблять еластографію, попроси орієнтовний кошторис, чи надсилають результати на пошту. Можеш ще запитати про політику щодо корекції дози за результатами аналізів без очного візиту, це економить час. Попроси виписку з чітким планом та список аналізів.
|
| |
|
|