|
Як вирішувати конфлікти англійською без страху і помилок?
|
|
| serhiikovalski1785 | Дата: Ср, 26.02.2025, 10:50 | Сообщение # 1 |
|
Beginner
Статус: Offline
| Бувало таке, що треба щось пояснити англійською, а слів або не вистачає, або вони не ті? Особливо коли виникає якась суперечка, і ти вже придумав ідеальну відповідь… але через годину. Конфлікти трапляються скрізь – від роботи до подорожей, але як їх вирішувати англійською, якщо рівень не С2?
Давайте поділимося своїм досвідом: які фрази реально допомагають, а що тільки погіршує ситуацію?
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky7972 | Дата: Ср, 26.02.2025, 10:58 | Сообщение # 2 |
|
Beginner
| Я взагалі по життю спокійна людина, але конфлікти – це щось, чого уникнути неможливо. Навіть у дружніх розмовах буває, що не так зрозуміли або випадково зачепили болючу тему. А коли це ще й англійською… Це вже подвійний стрес, бо одне слово не так – і все, людина ображена.
Саме тому мене зацікавила тема медіації – мистецтва мирного врегулювання суперечок. Виявилося, що це ціла наука, яку навіть викладають на магістратурі! Наприклад, ось тут https://bs.krok.edu.ua/magistr-z-mediaciji-ta-menedzhmentu-konfliktiv/ є цікаві матеріали про те, як правильно будувати діалог, щоб уникати конфліктів і швидко гасити напруження.
Я вже почав застосовувати ці принципи на практиці – і реально працює! Останній кейс був на роботі: колега щось не так зрозумів у завданні, я замість "No, that's wrong" сказав "I see why you think that, but let's go through it together" – і розмова пішла зовсім в іншому напрямку. А раніше ми могли б пів години сперечатися. Хто ще пробував такі методи?
Сообщение отредактировал yuriy_hrynevsky7972 - Ср, 26.02.2025, 10:58 |
| |
|
|
| viktor_koroviak | Дата: Ср, 26.02.2025, 10:59 | Сообщение # 3 |
|
Beginner
| Ще один цікавий момент: англомовна культура дуже відрізняється від нашої в плані спілкування. Там не прийнято рубати з плеча, навіть якщо людина неправа. Наприклад, якщо ви скажете "You're wrong", це майже гарантовано викличе негатив. А от фраза "That's an interesting perspective, but I have a different take on this" дозволить зберегти відносини і донести свою думку без конфлікту.
До речі, в багатьох країнах Європи зараз активно використовують техніки медіації не тільки в бізнесі, а й у повсякденному житті – навіть у школах і в судах. Все будується на тому, щоб замість конфронтації створювати діалог, де обидві сторони почуваються почутими.
|
| |
|
|