|
Mașină din America, merită prin intermediari?
|
|
| akhamsa | Дата: Вс, 17.05.2026, 15:26 | Сообщение # 1 |
|
Intermediate
Статус: Offline
| Vreau să aduc o mașină din America, dar nu știu dacă merită să apelez la intermediari. Am auzit că firmele percep comisioane mari și poți fi păcălit ușor la starea reală a mașinii. Pe de altă parte, să cumperi singur de pe licitații pare destul de complicat cu logistica, actele și transportul naval. Cine a trecut prin asta, cum e mai sigur și profitabil?
|
| |
|
|
| Rennix | Дата: Вс, 17.05.2026, 15:27 | Сообщение # 2 |
|
Pre-Elementary
| Am adus un Ford Fusion acum un an pe cont propriu. Sincer, am pierdut o grămadă de nervi cu procedurile. Licitațiile Copart sau IAAI cer conturi speciale pentru străini, taxele sunt mari dacă nu ai licență de dealer, iar vama în Moldova e o loterie dacă nu știi cum funcționează evaluarea. Intermediarii au logistica pusă la punct, deși cer în jur de 500-1000 de euro pentru servicii.
|
| |
|
|
| beketovalim | Дата: Вс, 17.05.2026, 15:28 | Сообщение # 3 |
|
Pre-Elementary
| Eu am lucrat cu o companie și am ieșit în câștig. Avantajul principal e că specialiștii verifică istoricul prin Carfax și Autocheck, plus că pot trimite un inspector la fața locului să vadă daunele reale. Multe mașini de acolo sunt cosmetizate de samsari locali ca să pară întregi, fenomenul se numește stringer. Dacă cumperi singur la ghici, riști să primești o epovă înecată sau cu structura de rezistență distrusă. Intermediarul îți oferă o oarecare siguranță, ei calculează din start devizul estimativ pentru reparații și costurile finale de livrare în port.
|
| |
|
|
| dorenyurist | Дата: Вс, 17.05.2026, 15:30 | Сообщение # 4 |
|
Pre-Elementary
| Dacă nu ai experiență în domeniu, intermediarii sunt singura opțiune realistă ca să nu pierzi banii. Recomandarea mea e să alegi o companie mare, cu birouri fizice și recenzii bune, unde semnezi un contract juridic clar în care sunt stipulate toate cheltuielile. Verifică din start portofoliul lor, poți analiza oferte pentru mașini din SUA direct pe site-ul lor https://bex-auto.md/ro/avto-iz-ssha ca să îți faci o idee despre prețurile finale cu toate taxele incluse. Managerii buni îți vor spune clar dacă bugetul tău e realist pentru modelul dorit. Nu te zgârci la verificarea amănunțită a istoricului, cere poze din portul de îmbarcare și asigură neapărat containerul pe parcursul tranzitului maritim.
|
| |
|
|